Framtiden är cirkulär. Se till att ditt företag också är det.

Nu har du möjligheten att samarbeta med oss och hyra ut dina produkter via Freyah.

När du säljer genom oss skickar du direkt från ditt eget lager. Som partner integrerar du dina produkter i vår plattform och behåller full kontroll över synlighet, timing och prissättning. Vid behov, har vi samarbetspartners som kan erbjuda cirkulär logistik (lagerhållning, reparation, återställande och frakt) och finansiering.

Varför välja cirkulära modeller?

Bättre marginaler

I en linjär affärsmodell säljs produkten en gång och producenten förlorar sedan ofta kontroll över såväl produkten som kunden. I en cirkulär affärsmodell skapas möjligheten att ”sälja” samma produkt flera gånger och möjlighet till löpande intäkter så länge produkten är livsduglig. Genom att producera färre produkter och hålla dem i liv så länge som möjligt och/eller använda dem så effektivt som möjligt skapas förutsättning till löpande intäkter samt betydligt högre marginal per produkt över tid. För att undvika lägre intäkter initialt kan produkterna finansieras.

Ökad kundlojalitet och nya kundgrupper

I en abonnemangsmodell skapas helt nya förutsättningar för kundlojalitet. Varför sälja era produkten och förlora kontakt med kunden när det finns möjligheter att låta kunderna hyra produkterna och skapa långvariga kundrelationer? Dessutom finns det möjlighet för er att nå nya kundgrupper. t.ex konsumenter som inte har råd att köpa premium produkter eller konsumenter värdesätter flexibilitet.

Hållbar affärsmodell

Överkonsumtion och överproduktion är en grundorsak till den globala uppvärmningen, förlust av biologisk mångfald, föroreningar mm. I en linjär affärsmodell behöver företagen generellt sett sälja fler enheter för att öka vinsten. Det leder ofta till att företagets tillväxtmål står i konflikt med företagets miljömål. I Freyahs modell handlar det i stället om att använda färre produkter så länge och så effektivt som möjligt. En cirkulär affärsmodell erbjuder förutsättningar för att frikoppla vinst från utsläpp och resursförbrukning och att säkerställa fortsatt tillgång till kritiska mineraler och material.